Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Enon harmonikkakerho

Yhteydenotto

Tarvitseeko järjestämäsi tapahtuma elävää hanurimusiikkia tai oletko muuten kiinnostunut harmonikkakerhon toiminnasta?

Ota yhteyttä kerhon puheenjohtajaan Juha Hiltuseen tai taiteelliseen johtajaan Pentti Karjalaiseen ja tiedustele lisää kerhon toiminnasta.

 

Juha Hiltunen
p. 050 017 3293
enonharmonikkakerho(at)gmail.com

 

Pentti Karjalainen
p. 044 970 3267
pkarjalainen67(at)gmail.com

Kerhostamme

 

Enon Harmonikkakerho ry:n kotipaikka on Enon kunta, joka liittyi joitakin vuosia sitten Joensuun kaupunkiin. Perustavassa kokouksessa 26.4.1985 päätettiin näin:

“ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää harmonikansoiton harrastusta paikkakunnalla ja kohottaa sen taiteellista ja teknillistä tasoa mm. hankkimalla tarvittavaa nuottiaineistoa ja pätevää ohjausta.”

 

Enon Harmonikkakerho on osallistunut useana kesänä Sata-Häme Soi -tapahtumaan sekä esiintynyt siellä mm. Heili Karjalasta -konsertissa sekä muissa tapahtumissa. Lisäksi olemme osallistuneet Sallan Harmonikkaviikoille sekä Tornion Rajasoittoon. Olimme mukana muutama vuosi sitten Harmonikkaparaatissa, jossa esiintyivät mm. Veikko Ahvenainen, Sami Hoppponen ja Anne-Mari Kanniainen ym. taitureita. Myös Harmonikkaristeily on tullut tutuksi.

 

Jokakesäiset harmonikkaleirit, mm. Höytiäisen Harmonikkaleiri nimekkäine ja taitavine opettajineen, ovat antaneet intoa, tietoa ja taitoa harmonikan soiton opiskeluun etenkin nuorille mutta myös varttuneemmille.

 

Kerho osallistui Nostetta näppäimiin -Leader-projektiin yhdessä Kajaanin, Lappeenrannan ja Iisalmen harmonikkakerhojen kanssa. Projektin tarkoituksena on ollut tuoda tutuksi harmonikan soittoa uusille soittajille ja kehittää kerhojen toimintaa. Tähän projektiin kuului myös 12 harmonikkasoittimen korjaukseen ja rakenteeseen keskittynyttä leiriä. Leader-projektin yhteydessä järjestettiin myös matka Weltmeisterin harmonikkatehtaalle Klingenthaliin Saksaan sekä Bugarin ja Piginin harmonikkatehtaille Italiaan.

 

Kerhomme 20-vuotisjuhlien yhteydessä vuonna 2005 Enon Liikuntahallilla pidettiin Suomen Harmonikkaliiton järjestämät harmonikkaorkestereiden ja -yhtyiden suomenmestaruuskisat, joihin myös Enon Harmonikkakerho osallistui. Sijoituksemme olivat orkesterisarjan 2. sija sekä yhtyesarjan 3. sija, kiitos Pentti Karjalaisen pätevän ohjauksen. Seuraavana vuonna 2006 osallistuimme samoin  SM-kisoihin Ikaalisissa sekä vuonna 2007 Porissa.

 

Kerho vietti 20-vuotisjuhliaan keväällä 2005, jonka yhteydessä julkaisimme ensimmäisen äänitteemme Karjalan kaiho, joka sisältää perinteistä tanssimusiikkia. Mainittakoon, että harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen on säveltänyt ja omistanut äänitteellä olevan Karjalan kaiho -valssin Enon Harmonikkakerholle, suuri kiitos Veikolle. Seuraavan levyn "Kirje Karjalaan" julkaisimme vuonna 2008.

 

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä ovat “oman kylän kinkerit“ eli mm. ENO-PÄIVÄT, Haapalahden Tanssilava, Punainen Tupa, Palvelutalo Kotiranta, Pölösen Sali, Haapalahden Lomakoti, Parempi Arki  ym. ym. paikallisia tapahtumia, yrityksiä ja henkilöitä. He ovat kysyneet musiikkiesityksiä, joita olemme pystyneet tarjoamaan ja se on innoittanut ja kannustanut meitä harmonikkamusiikin harrastamiseen.

 

Toriesiintyminen SallassaToriesiintyminen Sallassa